topovat ověřit
  •  
  • vloženo: 03.09.2024
  • 32x

Unique angel

  • Chováme: Bullmastif
Náhled

Jak, proč a kdy naše stanice vznikla?

Vznik mé chovné stanice je splněním mého dávného snu. Chovat štěňátka. Název bylo strašně těžké vymyslet, téměř všechny, které člověka k tomuto plemeni napadnou, již existují. Pak mě napadlo, že každý z nich je jedinečný a co jiného než andílek....tak proto Unique angel.

Proč jsme se rozhodli právě pro zvolená plemena?

Opět, jedná se o plnění si snu z mládí. Každopádně v životě jsem měla spoustu různých velkých plemen, ale tohle je nej... Snoubí se v něm oddanost, bezmezná láska k rodině, hravost, síla, nadhled, někdy paličastost až umíněnost. Když na vás kouká, opravdu máte pocit, že vám to zvíře rozumí.

Jaký byl náš první pejsek? Jak jsme k němu přišli?

Prvního bullmastifa jsem si pořídila po úmrtí mého cano corsa. Bullmastif byl můj dávný sen, takže, když na mě vyskočil inzerát právě s těmito prcinami, bylo rozhodnuto - nedodělaná terasa počká, nový člen rodiny je důležitější.

Jaké máme zásady a cíle v chovu?

Neprodat štěně každému, kdo si o něj řekne. Musí tam být hodně dobrá prvotní komunikace, při které absolutně cítím, že ten člověk nechce nic jiného než mého pejska.

Jakých akcí se s pejskem zúčastňujeme?

Chodíme na cvičák, Amy má 2 zkoušky ZZO1 a BH-VT, jezdíme na výstavy, Amy je osminásobná šampionka, šampionáty má i ze Slovenska a Polska

Jakých úspěchů jsme s pejsky dosáhli?

Považuji za velký úspěch splnění zkoušky BH-VT, kde Amy bodově předčila i Belgického a Německého ovčáka. A to že se nám narodili naše první štěňátka.

Jaký servis nabízíme novým majitelům? Jsme s nimi v kontaktu?

Je to mé poprvé, ale vzhledem k tomu, že s paní chovatelkou od Amy mám výborný vztah o všem jí informuji, ona nám fandí a v čem může tak poradí, tak bych chtěla věci dělat podobně. S tím, že jsem fanda výstav, takže už nyní mám u pejska, kterého chtějí jeho nový majitelé uchovnit, ale nechtějí na výstavu, tak přijedu kamkoliv, abych jim ho zdarma vystavila. Nehodlám při problémech nechat nové majitele na holičkách, jejich psí problém je i můj. A budu nesmírně ráda, pokud mě budou nové rodiny o mých "dětech" pravidelně informovat, alespoňo fotečkou.

Naše motto

Rozhodně: "kdo je připraven, není zaskočen" a "s bullmastifem můžete žít, třeba ve stanu, důležité je, aby dostal dostatek lásky a stal se právoplatným členem rodiny"

Náhled
stanice založena: 20.03.2021
sídlo stanice:   Jihomoravský kraj / okr. Brno - venkov / Prace
registrována u: FCI (ČMKU, SKJ)
chovná plemena: Bullmastif