topovat ověřit

Buster - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:1x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:14.4.
Význam jména:"ničitel" nebo "bouřlivák"
Pohlaví:Klučičí
Typ jména:Dominantní, Legrační, Hubený pes, Malé plemeno, Tlustý pes, Velké plemeno, Anglické, Filmové, Krátké, Tradiční

Jméno Buster pochází z angličtiny a je považováno za přezdívku, která znamená "ničitel" nebo "bouřlivák". Původně se používalo jako výraz pro někoho, kdo je drsný, silný nebo někoho, kdo "rozbíjí" věci. 

V angličtině se slovo "buster" začalo používat v 19. století jako slangový výraz pro osobu, která je živá, energická nebo někdo, kdo je schopen překonávat překážky. 

Jméno Buster se stalo populární díky několika významným postavám v popkultuře, jako je například Buster Keaton, slavný americký herec a komik z éry němého filmu. Jeho odvážné a fyzicky náročné výkony posílily asociaci jména s energií a odvahou.

V průběhu let se jméno Buster stalo oblíbeným jménem pro psy a další domácí mazlíčky díky svému přátelskému a energickému zvuku.

A pro jakého pejska je jméno Buster podle nás vhodné

Jméno Buster se hodí pro psy, kteří jsou energičtí, hraví a mají silnou a nebojácnou povahu. Zde jsou tři plemena, pro která by jméno Buster bylo vhodné:

1. Jack Russell teriér:
   - Toto malé, ale velmi energické plemeno je známé svou neúnavností, hravostí a odvahou. Jméno Buster by perfektně vystihovalo jeho dynamickou a odvážnou povahu.

2. Anglický buldog:
   - Anglický buldog je silné a odvážné plemeno s přátelskou a klidnou povahou. Jméno Buster by se hodilo k jeho robustnímu vzhledu a statečné povaze.

3. Německý boxer:
   - Německý boxer je středně velký pes známý svou hravostí, energií a oddaností rodině. Jméno Buster by skvěle doplňovalo jeho živý a aktivní charakter.

Tato plemena jsou příkladem psů, pro které by jméno Buster bylo velmi vhodné díky jejich energické, hravé a nebojácné povaze.

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-).