topovat ověřit

Bolt - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:1x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:5.7.
Variety jména:Bolťák, Bolteček, Boltek, Boltík
Význam jména:"šroub" nebo "hrom"
Pohlaví:Klučičí
Typ jména:Dominantní, Energetické, aktivní, Malé plemeno, Velké plemeno, Anglické, Filmové, Krátké

Jméno Bolt pochází z anglického jazyka a jeho význam je "šroub" nebo "hrom". V angličtině se slovo "bolt" používá také pro blesk, což může evokovat rychlost, sílu a energii. Toto jméno získalo na popularitě díky několika významným kulturním odkazům:

1. Usain Bolt: Světově známý jamajský sprinter, který drží světové rekordy v běhu na 100 a 200 metrů. Jeho příjmení "Bolt" se stalo synonymem pro rychlost a výjimečný atletický výkon.
   
2. Animovaný film Bolt (2008): Americký animovaný film od Disneyho, který vypráví příběh psa jménem Bolt, který věří, že má superhrdinské schopnosti. Tento film pomohl popularizovat jméno Bolt jako jméno pro domácí mazlíčky, zvláště psy.

A pro jakého pejska je jméno Bolt podle nás vhodné?

Jméno Bolt se hodí pro psy, kteří jsou známí svou energií, rychlostí a hravostí. Zde jsou tři plemena, pro která by jméno Bolt bylo obzvláště vhodné:

1. Border kolie:
   - Border kolie je známá jako jedno z nejinteligentnějších a nejenergičtějších plemen. Její rychlost a pracovní nasazení by se skvěle hodily k jménu Bolt.

2. Anglický chrt:
   - Anglický chrt je jedním z nejrychlejších psích plemen na světě. Jeho rychlost a elegance při běhu by se ideálně doplňovaly s jménem Bolt, které evokuje rychlost.

3. Jack Russell teriér:
   - Toto malé, ale velmi energické plemeno je známé svou neúnavností a hravostí. Jméno Bolt by dobře vystihovalo jejich dynamickou povahu a rychlé pohyby.

Tato plemena jsou příkladem psů, pro které by jméno Bolt bylo velmi vhodné díky jejich přirozeným vlastnostem a chování.

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-)