topovat ověřit

Favorite - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:2x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:21.3.
Variety jména:Favór, Favorit, Favoritka
Význam jména:"oblíbený", "favorit"
Pohlaví:Unisex
Typ jména:Dominantní, Bílá srst, Dlouhá srst, Elegantní, Krátká srst, Malé plemeno, Velké plemeno, Anglické, Tradiční, Zdrobnělina, Starodávné, starobylé

Favorite je ženské jméno, avšak pro muže je alternativa Favorit. Má původ v angličtině a název vychází z anglického slova "favorite" což znamená "oblíbený" nebo "favorit". Toto jméno se používá pro vyjádření zvláštního obdivu, náklonnosti nebo zvýhodňování někoho nebo něčeho. Může se jednat o jméno, které nosí člověk nebo i některá zvířata.

V anglicky mluvících zemích je jméno "Favorite" obvykle používáno pro koně, psi nebo jiná domácí zvířata, která mají zvláštní postavení v rodině nebo jsou něčím výjimečným. 

V některých případech může jméno "Favorite" být zvoleno jako ironie, kdy je dané jméno použito pro něco nebo někoho, kdo není skutečně oblíbený nebo má problémy s popularitou.

A pro jakého pejska je jméno Favorite podle nás vhodné?

Jméno "Favorite" může být vhodné pro psy, kteří jsou nesmírně oblíbeni, milovaní a mají zvláštní postavení v rodině. My máme jako favorita Zlatého retrívra, Labradorského retrívra, Pudla a Bígla.

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-).