topovat ověřit

Teodor - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:16x
Popularita: 45. místo
Svátek na WEBFORDOG:23.10.
Variety jména:Teo, Teodorek, Teouš, Teoušek
Význam jména:řecký původ, z "theodoros" - boží dar, rozšířené po celém Balkánu (varianta Todor)
Pohlaví:Klučičí
Typ jména:Energetické, aktivní, Strakatá srst, Velké plemeno, Řecké, Srbské, Tradiční, Starodávné, starobylé

Jméno Teodor pochází z řeckého jména Theódoros, které se skládá ze slov theos, znamenající "Bůh", a (doron), znamenající "dar". Význam jména Teodor je tedy "dar Boží" nebo "Boží dar". V křesťanské tradici bylo jméno Teodor oblíbené mezi ranými křesťany a mnoha světci, včetně svatého Teodora Tiron, římského vojáka a mučedníka. Jméno je populární v pravoslavných i katolických zemích.

Teodor je stále oblíbené jméno v mnoha zemích, včetně Česka, Slovenska, Polska a dalších evropských zemí. Jméno má také varianty v různých jazycích, jako Theodore v angličtině, Teodoro ve španělštině a italské verzi, nebo Fyodor v ruštině.

A pro jakého pejska je jméno Teodor podle nás vhodné?

Jméno Teodor se hodí pro psy, kteří mají majestátní, důstojný a klidný charakter. Zde jsou tři plemena, pro která by jméno Teodor bylo vhodné:

1. Bernský salašnický pes:
   - Toto plemeno je známé svou klidnou a přátelskou povahou. Je to velký a impozantní pes, který je věrný a láskyplný ke své rodině. Jméno Teodor by odráželo jeho důstojnost a laskavost.

2. Novofundlandský pes:
   - Novofundlandský pes je známý svou mírumilovnou a laskavou povahou. Je to silné a ochranářské plemeno, které je skvělé s dětmi a jinými zvířaty. Jméno Teodor by se hodilo k jeho majestátnímu vzhledu a velkorysému srdci.

3. Leonberger:
   - Leonberger je velký a impozantní pes, který je známý svou vyrovnanou a přátelskou povahou. Je to skvělý rodinný pes, který je také výborným ochráncem. Jméno Teodor by dobře vystihovalo jeho vznešenost a klidný charakter.

Tato plemena jsou příkladem psů, pro které by jméno Teodor bylo velmi vhodné díky jejich důstojnému a klidnému vzhledu a povaze.

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme. :-)