topovat ověřit

Tally - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:19x
Popularita: 43. místo
Svátek na WEBFORDOG:9.6.
Variety jména:Tall, Talli, Talouš, Taloušek
Význam jména:"sčítat", "počítat", "narození"
Pohlaví:Unisex
Typ jména:Energetické, aktivní, Legrační, Dlouhá srst, Krátká srst, Malé plemeno, Roztomilé, Velké plemeno, Anglické, Latinské, Krátké

Jméno Tally je původně anglické a je často používáno jako přezdívka nebo zkrácená forma jiných jmen, jako je například Natalie, Tallulah nebo Talitha. Má několik významů. Tally může být odvozeno z anglického slova "tally," které znamená "sčítat" nebo "počítat". V minulosti se toto slovo používalo v účetnictví a při vedení záznamů. 

Jméno Tally je často používáno jako zdrobnělina pro jména jako Natalie, Tallulah nebo Talitha. Tyto jména mají své vlastní kořeny a významy, například Natalie pochází z latinského slova "natalis," znamenajícího "narození".

A pro jakého pejska je jméno Tally podle nás vhodné?

Jméno Tally se hodí pro psy, kteří jsou hraví, aktivní a přátelští. Zde jsou tři plemena, pro která by jméno Tally bylo vhodné:

1. Bígl:
   - Bígl je malé, energické a přátelské plemeno, které je známé svou zvědavostí a hravou povahou. Jméno Tally by skvěle vystihovalo jejich veselou a živou osobnost.

2. Anglický kokršpaněl:
   - Anglický kokršpaněl je milý a přátelský pes, který je známý svou hravou povahou a láskou k rodině. Jméno Tally by bylo vhodné pro jejich přátelský a šťastný charakter.

3. Border kolie:
   - Border kolie je inteligentní a energické plemeno, které je známé svou pracovitostí a hravou povahou. Jméno Tally by dobře odráželo jejich aktivní a bystrou osobnost.

Tato plemena jsou příkladem psů, pro které by jméno Tally bylo velmi vhodné díky jejich hravé, přátelské a aktivní povaze.

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme. :-)